Lilly pisze:Jesli w danej sytuacji wygodniej jest, zebym otworzyla sobie drzwi sama niz facet mialby sie przeciskac, zeby mi sie raczki nie zmeczyly, to ja wybieram opcje pierwsza. Owszem, jest to mily gest, ale nie w kazdej sytuacji praktyczny. Kiedys o maly wlos nie wsiedlibysmy do zatloczonego tramwaju, bo kolega chcial mnie koniecznie przepuscic i troche zamieszania tym wywolal. No i ja nie twierdze, ze takie gesty sa be i nie powinno ich byc. Tyle tylko, ze sa sytuacje, w ktorych lepiej jest odejsc od reguly.
Ja nie pisałem, że zawsze należy tak postępować, apbolutnie w każdej sytuacji, nawet z narażeniem zdrowia i życia. Nie trzymajmy się skrajności.
Lilly pisze:OMG, ja wspolczuje Twojej kobiecie, jesli Ty masz takie o nas poglady Chociaz, nie wiem - moze niektorym to odpowiada. Ja tam jednak partnerstwo uwazam za model najblizszy idealowi. Nigdy bym sobie nie pozwolila na to, zeby ktos na mnie robil.
Nie napisałem też, że ja tak lubię. Zwróciłem tylko uwagę, że ten model jest nadal bardzo popularny, tak pośród plebsu jak i elity.
Lilly pisze:Koniec swiata to nastapi niezaleznie od tego, czy homoseksualizm bedzie tolerowany i akceptowany czy nie. Zreszta, wiele juz bylo roznych przepowiedni i koncu swiata. Niech on sobie nastapi kiedy ma nastapic, bo tak naprawde i tak wiekszego wplywu na niego nie mamy. Szkoda naszych deliberacji.
Akurat Apokryfy to nie "jakieś tam przepowiednie", to nie jest Nostradamus, te słowa przypisuje się prorokom i samemu Chrystusowi, a czy są prawdziwe to już inna sprawa. W każdym razie są bardzo interesujące. I dobrze obrazują to co sie dzieje, co zaczyna sie dziać.
Homoseksualiści mogą zawierać małżeństwa, związki homo są postrzegane tak samo jak związki hetero i uzyskują takie same prawa. Homo mogą adoptować dzieci. Medycyna rozwija się i Homo mogą mieć własne dziecko, "wychodowane" z nasienia obu rodziców. Różnice pomiędzy płciami zaczynają się zacierać, juz każdy może mieć dziecko z każdym. Operacje plastyczne nie wystarczają, ludzie zaczynają masowo zmieniać płeć, kiedy tylko czują taką potrzebę. Dzięki postępowi naukowemu jest to bardzo łatwe. Już nie wiadomo kto jest mężczyzną, a kto kobietą. Niektórzy chcą być obojniakami, tych już nawet nie można rozpoznać. Obojniaki uzyskują prawo do płodzenia potomstwa.
To wydaje się fantastyką? Jak dla mnie to całkiem realne. Jeśli przyjmiemy, że to jest moralne i nikomu nie dzieje się krzywda, a każdego osobista sprawa, co ze sobą robi i ze swoim życiem, to nim się oglądniemy, będzie koniec świata. Ogranicza nas tylko postęp i wyobraźnia.