Okładka Cahilla :: Sprawdź komentowany news.

Tutaj możesz komentować pojawiające się w naszym serwisie literackim wiadomości

Moderatorzy: Tigana, Shadowmage, Vampdey, Achmed

Okładka Cahilla

Postautor: Lipaeug » pn 10.02.2025 13:41

Ktoś wie czy to dobre? Oryginalnie wydane chyba jako selfpub wiec mam obawy.
Lipaeug
Wojownik
Wojownik

Re: Okładka Cahilla

Postautor: Dracos » pn 10.02.2025 16:54

Kiedyś AM z Maga tak mi odpisał na prośbę o podanie paru przykładów "epickich sag w starym stylu wielowątkowych z rozbudowanymi światami"
Nie gwarantuję, że się spodobają. Na przykład Ryan Cahill (the Bound and the Broken), Evan Winter (The Burning), Matthew Ward (Legacy Trilogy) czy RS Ford (Age of Uprising).

Więc wychodziłoby na to że raczej warto dać szansę tytułowi, w każdym bądź razie ja taki mam zamiar.
Dracos
Najemnik
Najemnik

Postautor: trut » sob 15.02.2025 12:57

Tak to kiedyś opisałem:
trut pisze:The Bound and the Broken to takie czytadło o nastoletnim bohaterze ratującym świat. Solidnie napisane i lepsze od np. Wiernych i Upadłych Gwynne'a, ale nadal wychodzi, co dla mnie jest sporym minusem. Ciekawostka: trzeci tom ma absurdalną liczbę stron (~1500). Wydaje mi się, że AM kiedyś to polecał jako współczesną fantastykę razem z The Winnowing Flame Trilogy Williams i Legacy Trilogy Warda - obie są wg mnie znacznie ciekawsze i przy okazji skończone :D

Czwarty tom będzie mieć premierę w USA 31 marca tego roku, a całość wg zapowiedzi ma składać się z pięciu książek.
trut
Wędrowiec
Wędrowiec

Postautor: AM » sob 15.02.2025 14:34

trut pisze:Tak to kiedyś opisałem:
trut pisze:The Bound and the Broken to takie czytadło o nastoletnim bohaterze ratującym świat. Solidnie napisane i lepsze od np. Wiernych i Upadłych Gwynne'a, ale nadal wychodzi, co dla mnie jest sporym minusem. Ciekawostka: trzeci tom ma absurdalną liczbę stron (~1500). Wydaje mi się, że AM kiedyś to polecał jako współczesną fantastykę razem z The Winnowing Flame Trilogy Williams i Legacy Trilogy Warda - obie są wg mnie znacznie ciekawsze i przy okazji skończone :D

Czwarty tom będzie mieć premierę w USA 31 marca tego roku, a całość wg zapowiedzi ma składać się z pięciu książek.

"Polecał" to nadużycie (w ogóle nie odnosiłem się do jakości książek). Nie mówiąc już o współczesnej fantastyce. Rozmowa dotyczyła książek fantasy pisanych obecnie, ale jednak bardziej w starym stylu (które królowały w latach dziewięćdziesiątych czy na początku tego wieku). I nowych nazwisk, których tutaj jeszcze nie było, a ewentualnie można sprawdzić. To zestawienie wyglądało tak: Ryan Cahill (the Bound and the Broken), Evan Winter (The Burning), Matthew Ward (Legacy Trilogy) czy RS Ford (Age of Uprising).
AM
Lord
Lord

Postautor: Dracos » pn 17.02.2025 9:38

AM pisze:"Polecał" to nadużycie (w ogóle nie odnosiłem się do jakości książek). Nie mówiąc już o współczesnej fantastyce. Rozmowa dotyczyła książek fantasy pisanych obecnie, ale jednak bardziej w starym stylu (które królowały w latach dziewięćdziesiątych czy na początku tego wieku). I nowych nazwisk, których tutaj jeszcze nie było, a ewentualnie można sprawdzić. To zestawienie wyglądało tak: Ryan Cahill (the Bound and the Broken), Evan Winter (The Burning), Matthew Ward (Legacy Trilogy) czy RS Ford (Age of Uprising).

A to przepraszam, źle zrozumiałem tamten post.
Dracos
Najemnik
Najemnik

Wróć do Komentarze i opinie