Moderatorzy: Vampdey, Tigana, Shadowmage, Achmed
Będzie to bardzo kosztowne wydanie, więc pewnie dość drogie
Whoresbane pisze:Pynchona typują do literackiego Nobla to liczyłem, że MAG się z nim przeprosi. A tu wpada ArtRage i znając nasze szczęście będzie w innym formacie niż "V" i w miękkiej
asymon pisze:"V" leżało ostatnio na taniej książce w Carrefourach
romulus pisze:Szkoda, że nie "Against The Day". Jak zwykle, kupiłem w papierze naiwnie sądząc, że mój angielski podoła Pynchonowi. Nie podołał.A śledzenie fabuły tylko dla wydarzeń w przypadku powieści Pynchona jest bezsensowne.
Nie wierzę w sukces nowego wydania "Tęczy Grawitacji", sądząc po prawdopodobnym "sukcesie" wydania "V" przez MAG. Ale kupię.
Bibi King pisze:Dużo Pynchona przeczytałeś, Fidelu? Osobiście uważam, że w "W sieci" i "Wada wrodzona" są słabiutkie, a tę pierwszą w dodatku dorżnął polski tłumacz. Ale nazwanie jego twórczości, zwłaszcza wcześniejszej, "grafomanią" dowodzi słabego obeznania i z Pynchonem, i z grafomanią. Zresztą "Mason i Dixon", który jest o klasę lepszy od dwóch w/w, też przepadł w polskim przekładzie tak strasznie, że aż boli. No i nie znam "Against the Day", więc nie wiem.
Ech, biedakuBibi King pisze:Ale nazwanie jego twórczości, zwłaszcza wcześniejszej, "grafomanią" dowodzi słabego obeznania i z Pynchonem, i z grafomanią.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości